sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Vanha, mutta hyvä, LueNämä-lista...

Kodin Kuvalehdessä, vuoden 2012 numerossa 12, julkaistiin luokanopettaja Irma Reinilän lista hänen lempikirjoistaan. 
Olen säilyttänyt tuota lehtileikettä ja aina silloin tällöin lukenut jonkun Irman suositteleman teoksen. 
Koska koen lukemani teokset mielenkiintoisiksi, haluankin nyt jakaa listan teidän kanssanne. (Tämä on myös osa KonMaritusta; hävitän lehtileikkeen, mutta säilytän tiedon)
Irman lista on seuraavanlainen: 


Forrest Carter; Pikku Puun kasvatus. WSOY
Kirja kertoo puoliverisen pikkupojan elämästä isovanhempiensa luona cherokee-vuorilla lapsen näkökulmasta. Se on surullisen ihana, vanha kirja, josta on myös tehty elokuva. Intiaanien viisautta me kaikki tarvitsemme. 

Carita Forsgren; Auringon kehrä Otava
Mikään ei ylitä Mika Waltarin Sinuhea, mutta tässä on ainakin yritystä. Ja jos sankarittarella on edes pikkuisen suomalaista verta, hänhän selviää. Historiaa kauempaa kuin Forsgrenin Kolmen kuun kuningattaressa. 

Anneli Kanto; Veriruusut. Gummerus
Järkyttävä kirja Suomen sisällissodasta naisen kannalta. Omat murheet haihtuvat hävettävän pieniksi tämän kirjan lukemisen jälkeen. 

Patricia Wood; Onnenpoika. WSOY
Kirjan päähenkilönä on kehitysvammainen poika; onnenpoika, jonka elämää seurataan liikuttavasti. Onneksi hänelle käy hyvin. Surullista loppua en olisi kestänyt. 

Renate Dorrestein; Lainaa vain. WSOY
Myös tässä kirjassa on päähenkilönä kehitysvammainen poika Igor, joka kaappaa vauvan  ja hoitaa sitä tyttöystävänsä kanssa. Omintakeinen, hauska ja surullinen kirja yhtä aikaa. 

______________________________________

Tästä Irman listasta olen lukenut intiaanipojan elämästä kertovan teoksen, sekä kaksi viimeistä. Aikaa lukemista on jo sen verran, että alkaa oikein harmittaa, kun en saa mieleeni noiden kahden viimeisen teoksen juonta. Nyt kun työssäoppiminen oli erityislasten parissa, olisikin kiva palata noiden pariin. Ehkäpä jostain löytyisi sen verran aikaa, että lukaisisin ne yhtäkkiä.... Olenko muistanut kertoakkaan, että tänä kesänä edessä on rippijuhlien järjestäminen? Juhlat ovat ensimmäiset "isot" meidän perheessä ja aiheuttavat paljon päänvaivaa; suunniteltu on paljon, mutta toteutus ontuu vielä pahasti. 
Olen lisännyt tähän listaan käsin vielä Renate Dorresteinin Kivisydämen ja teoksen; Pojallani on seksielämä ja minä luen äidilleni Punahilkkaa. Molemmat siis Dorresteinin teoksia. Näitä voin myös suositella. 

Nyt maalaan muutaman puisen kirjainpalikan; ne tulevat kehitystyöhöni, joka pitää olla kouluun valmis perjantaiksi. Jaiks! 

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti piristää päivää!