torstai 29. kesäkuuta 2017

Pennissä miljoonan alku...

Uusimmassa Koiramme-lehdessä oli artikkeli siitä, ovatko koiranpennut jo liian kalliita. 
Taisin olla 9-vuoias, kun tätini halusi antaa minulle pienen chihuahuan pennun. Tuolloin pentu maksoi muistaakseni 1500 markkaa. 
....Täytyy oikein muutamaan kertaan miettiä, että joo-o.. nykypäivän 250 euroa.
Bablo oli rekisteröity ja kaunis, mutta toki noin kolmikiloinen, että vaikea sanoa, miten paljon tämä vaikutti sitten hintaan. Bablo eli kuitenkin yli 10 vuotta ja oli vallan mainio kotikoira. Jokaisen markan arvoinen. 
Kun aloimme suunnitella chowchow:n hankintaa, ymmärsin heti, ettei meillä mitenkään kolmen lapsen arjessa olisi ylimääräistä pennun hinnan verran. 
Jostain rahat oli kerättävä. 
Sattumalta juuri tuohon aikaan Vaasassa Suvi-kirppis muutti Suvilahdesta ABC:n luo, lähemmäs Vaasan lentokenttää ja vaihtoi nimensä Comboksi. 
Hokasin tilaisuuteni tulleen! 
Varasin kirppispaikan heti elokuun 2015 avajaisiin. 
Myyntiä tuli hienosti ja pidimme paikkaa aina talveen 2016 asti. Kävin siivoilemassa ja täyttämässä paikkaa noin parin viikon välein. Matkaa Vaasaan toki tuli, mutta se oli meidän sen aikainen harrastus; harva harrastus on ilmaista ja tämä, kuten harrastukset yleisestikin, kantoi hedelmää! 
Alkuvuodesta saimme sitten tiedon Dominosta. Etsin vielä viimeisetkin aarteet varaston perältä ja saimme kokoon hankintasumman sekä rahan vakuutukseen ja pentuajan rokotuksiin. 
Tuohon aikaan Combon henkilökunta tuli niin tutuksi, että kassalla sitten jutusteltiin Dominosta ja myynnistä. Domino kerättiin euro eurolta; pikku hiljaa. 
Mahtavaa oli, miten henkilökunta oli mukana jutussa; sekä myynnin seurannassa, että lemmikin odotuksessa, vaikka meitä paikan vuokraajia oli Combossa 300! 
Kerättiin siinä vajaassa puolessa vuodessa hiukan enemmän kuin 250 euroa.
Suuri kiitos kuuluu toki esimerkiksi isovanhemmille, jotka innostuivat siivoilemaan vuosikymmeniä koskemattomina olleita varastojaan. 
Jos jonkinlaista aarretta sieltä löytyikin. Kaikkea ei toki maltettu laittaa kiertoon. 

Luitko sinä tuon Koiramme-lehden artikkelin?
Itseltäni se jäi kesken...
Täytyy palata vielä uudemman kerran sen pariin, jotta saan selville, mitä mieltä artikkelin kirjoittaja asiasta oli. 
Kallista tai ei, hauvakuumetta on ollut ilmassa. 
Euroja on taas ruvettu laittamaan peräkkäin. Pikku hiljaa, kolikko kerrallaan. 
Keskisen Vesa sen joskus sano, jotta
" Pennissä se on se milijoonanki alaku ".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti piristää päivää!