lauantai 17. kesäkuuta 2017

Kun Hanna Sumari sohaisi ampiaispesää...

Törmäsin taannoin facessa kaverin jakamaan linkkiin. Hanna Sumari se siinä blogikirjoituksessaan kirjoitti vanhemmista, lapsista ja ravintolakäyttäytymisestä. Jutun pääset kokonaisuudessaan lukemaan tästä.
Jutun luettuani nostin Sumarille peukun pystyyn. Hyvä Hanna! 
Kyllä joku roti olla pitää!
Somen maailma toi blogikirjoituksesta esiin toisenkinlaisen mielipiteen. 
" Miksi aina arvostellaan vanhempia? Miksi toiset aina mollaa ja syyllistää vanhempia kasvatuksesta? Miksei lasten anneta olla lapsia? "
Lukijat reagoivat Sumarin päivitykseen monin eri tavoin.  
Paljon kritisoitiin sitä, kun Sumari kirjoitti, että laitetaan lautanen lapsen eteen ja sanotaan, että syö. 
Sumari esitti mielipiteensä siitä, ettei pienen lapsen anneta itsenäisesti ja holtittomasti valita annostaan buffet-pöydästä. Lapselle valinta suuresta määrästä eri vaihtoehtoja saattaa ensinnäkin  tuottaa ongelmia ja kohta lautasella olisi vain tyyliin jäätelöä! Niin Sumaria siis kritisoitiin siitä, ettei lapsia saa pakottaa syömään sellaista, mitä lapsi ei halua. 
Voisin tässä kolmen murkun äitinä mainita, mitä meillä syötäisiin, JOS lapset saisivat valita, mutta jätänpä väliin. Ymmärtänette kuitenkin pointtini...
Minä arvostan ihmisiä, jotka tänä aikana uskaltavat sanoa ääneen, oman mielipiteensä; asettaa rajoja.  Vaikka maailma muuttuu ja me sen mukana, niin ihan yhtä kokemattomina nuo keskimäärin kolmikiloiset maailmaan pullahtavat. 
Se valta, joka heille kaiken kokemattomuuden keskellä nykyään annetaan, on aivan käsittämätöntä! Aivan kuten Hanna Sumari kirjoittaakin; " Lapsia halutaan miellyttää ja antaa muka vaihtoehtoja, vaikka lapsella ei ole eväitä ratkaista niitä." 
Kyllä on perheitä, joissa tehdään kaikki just eikä melkein vanhempien mielen mukaan; ettei lapsilla ole mitään sananvaltaa. 
Ei se sekään oikein aina ole. 
On paljon asioita, joissa voi antaa valinnanvaraa......
Vaikka hampaidenpesu! 
Pesetkö nyt vai heti? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti piristää päivää!