lauantai 3. kesäkuuta 2017

Kesälomafiiliksissä

 Ihana, kauan odotettu kesäloma on lapsilla alkanut. 
Eilen juhlistimme parit ylioppilaat ja tänään sitten aloitamme virallisen OllaanVaanJaNautitaan-osion.
Domino aloitti oman nautiskelunsa jo eilen: 
Nappasimme Faunattaresta pitkän henkitorven ja kaksi possunkorvaa. Henkitorvi oli semmoiset 30 senttiä pitkä ja ajattelin, että siitä on iloa pitkäksi aikaa. No, ei kestänyt kauaa! Melkeinpä tuo torven etsiminen lelulaatikon pohjalta kesti kauemmin. 
 Dominolla on kovin hienovarainen tyyli; tuossa etsimisessäkin sen huomaa. Hän ei pemota kaikkia leluja ulos laatikosta suitsait ja ota haluamaansa, vaan mahdollisimman kauniisti sotkematta pyrkii saamaan sen, mitä etsii. 
Pentuaikana meillä oli kerran Dominon ystävä kylässä. Ihmetelin, kun ruokapöydän tuolien selkänojat yhtäkkiä liikahtelivat. Ystävä se siellä liikkui pöydän alla ja tuolit antoivat periksi. Sekin on sellainen juttu, mikä ei Dominolle ole tyypillistä. Meillä koti on toisinaan kuin Turku pommitusten jälkeen, mutta neiti kulkee sulavasti mihinkään koskematta. Ja muistattekin varmaan, kun kuvasin kodarin avonaista oviaukkoa, johon olin laittanut valkoisen pitkän verhon hyönteisten takia; hänhän ei siis voinut kulkea ulos ollenkaan, kun verho oli tiellä! 
Illalla annoimme Dominolle vielä possunkorvan. Itseäni noiden korvien pussittaminen Faunattaressa jotenkin puistatti niissä olevien karvojen takia. No, tiedä sitten, mikä mättäsi, mutta korva ei maistu. Pitää nyt vähän seurailla, että eikö vain juuri sillä hetkellä huvittanut, vai eikö possunkorva todella ole neidin herkkulistalla. 
Herkkulista kun on aikalailla pitkäksi tässä vuoden saatossa osoittautunut! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti piristää päivää!