perjantai 7. heinäkuuta 2017

STOP tuulisille päiville osa1

Toukokuussa meillä kävi Lumon:n terassilasitusten edustaja mittailemassa terassia. 
Mittaus ja lasituksen suunnittelupalvelu oli maksutonta, joten mihinkään emme vielä silloin sitoutuneet, vaikka toki kovasti olimme lasituksen hankkimista pohtineet. 
Itse asiassa lasituksesta on puhuttu ja unelmoitu jo kaikki nämä neljätoista vuotta, kun tässä ollaan asuttu. Terassi on palvellut varsin hyvin, mutta vinha tuuli sattuu tähän jotenkin aina! Ei niin lämmintä päivää, etteikö tuuli olisi kuitenkin holotna. Mittauksiin ei kulunut aikaa kuin puolisen tuntia ja valmis suunnitelma tuli sähköpostiin kahden päivän kuluttua. 
Itse olin ajatellut, että kiinni vaan kaikki aukot ja pari liukuovea molemmin puolin terassia. Edustaja kuitenkin laskeskeli, että terassista tulisi helposti liian kuuma. Sovittiin sitten tehdä molempiin nykyisiin kulkuaukkoihin liukuovet, mutta vielä lisäksi kolmas aukeava ovi, jotta tarvittaessa terasille saadaan oikein läpiveto aikaiseksi. 
Oviin suuniteltiin kahvat molemmin puolin ja lisäksi sisäpuolelle lukitusmekanismi. Silloin periaatteessa voitaisiin sitten lukita terassin ovet ja jättää terden ovi auki, jos vaikka kesällä olisi niin, että Domino jäisi yöksi terassille. Hänen mielestään se olisi ollut huippuidea jo lähes vuoden verran! 
Suunnitelma oli mieluinen ja päätimme tilata lasitukset saman tien, jotta ne ehtisivät hyvissä ajoin ennen rippijuhlia. Tilauksen mahdollisti tässä elämäntilanteessa täysin Lumonin kautta järjestyvä rahoitus Santanderilta. Nyt ollaan sitten velkavankeudessa 80 kuukautta, tai niin kauan, kunnes LottoPotti eksyy tähän huusholliin. ( 80 kuukautta taitaa olla aika todennnäköinen )
En oikein osaa vielä kuvitella miten paljon uudistuva tila helpottaa tulevien juhlien järjestämistä tai elämää ylipäätään. Sateisella säällä terassi on kastunut aika runsaasti, vaikka voisi kuvitella, että katto ja pitkät räystäät suojaisivat hyvin. 
On varsin mahdollista, että Domino nappaa terassin sitten entistä enemmän omaksi tilakseen. Siitä onkin varmaan hieno kytsiä fasaaneja ja kissaa. 
Lapset miettivät, josko Dominolle käy niinkuin eläimille Hauskoissa kotivideoissa, että epähuomiossa juoksee suoraan ikkunaan yrittäessään ulos...
Mukavaa viikonloppua sinulle!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti piristää päivää!