lauantai 9. huhtikuuta 2016

12 viikkoa pienen tytön elämää..


Paljon on mahtunut Dominon kahteentoista viikkoon. Uskomatonta, miten nopeasti aika menee. Latasin tuohon alle perjantaisen videon, jossa näkyy vielä pieni kaistale lunta, joka on Dominolle nyt kultaakin kalliimpi. Siinä hän nautiskelee auringossa. Aitauksen nurmikko on ärsyttävän märkää, eikä Domino siitä kyllä pahemmin tykkääkään. Vähiin ovat jääneet sellaiset rallit, joita lumella vedeltiin. 
Eilen kävimme raviradan Animagilla eli nykyisellä Evidensialla nappaamassa viikon 12 rokotuksen. Painoa Domino on kerännyt nyt 7.4 kiloa. Seinäjoella eläinlääkäripalveluja on tarjolla monessa osoitteessa; meille tämä raviradan piste tuli tutuksi aikoinaan Everstin kanssa, kun hänelle hoidossaoloaikana tuli korvatulehdus. Silloin saimme todella lämpimän vastaanoton. Minä olin totaalisen huuli pyöreänä selittäessäni, että "tää on meillä hoidossa, en mä tiä edes sen tarkkaa ikää". Sirulla Everstin tiedot löytyi, apu saatiin ja elämä hymyili taas. 
Seuraava Dominon visiitti rokotukselle on sitten viikolla 16. Eilen muuten saimme reseptin punkkitablettiin; Bravectoon. Tämä tabletti on Dominon kasvattajan ja myös eilisen lääkärin suosittelema. Lääkäri oli eilen sitä mieltä, että ensimmäinen tabletti, jonka vaikutus kestää 12 viikkoa kannattaa ottaa jo nyt, ja toinen sitten heti perään. Reseptissä on yksi tabletti; muistilistaan tuli taas lisäys tuostakin, että muistan seuraavalla käynnillä pyytää uuden reseptin. 
Siellä kasvattajan peruskurssilla kysyttiin, että pitääkö kaikki "kennelkirjaa". No, kennelkirja oli vähän "hieno" maininta, mutta kyllä useimmat nyökyttelivät pitävänsä "muistikirjaa" koiran tapahtumista. Neljä viikkoa on meidän yhteiseloa takana. Kyllä muistilaput ovat meillä ainakin kovassa käytössä. Puhelimen kalenteri täyttyy Dominonkin merkinnöistä. 
Huomasitteko muuten uudistuneen yläpalkin? Käytiin Dominon kanssa paikallisessa Kuva-Seppälässä nappaamassa sellaiset kuvat, joista neidin kasvotkin näkyy. Itse kun yrittää Dominoa ikuistaa, niin saa muistiin vaan mustaa läjää :)
Meillä on vähän harmaa päivä, mutta ulos ajattelin suunnistaa. Haluaisin vaihtaa Dominon aitauksen paikan talon toiselle sivulle, jossa nurmi on jo kuivempaa eikä ole istutuksia. Nyt kun Domino on ihastunut lumen alta ilmestyneisiin pensashanhikkeihin, on jotenkin koko ajan mielessä, että mitä ötököitä hän karvapeitteeseensä saa ja kantaa sisään. 


Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti eläinlääkäri tutki koiran silmät, melkoisesti vuotavat.

    VastaaPoista
  2. Moi, kiitos viestistäsi!
    Dominon oma eläinlääkäri, Miia, Seinäjoen Animagissa on erikoistunut juurikin silmiin. Kannamme huolta Dominon silmätilanteesta ja seuraaamme sitä erityisen tarkasti. Minulle ensimmäisenä chowi-omistajana monet asiat ovat vielä uusia; onneksi täällä on ammattitaitoinen klinikka, jonka puoleen on helppo kääntyä. Ihan yleisestikin koiranomistajana, mutta varsinkin näin jalostetun rodun omistajana, liputan kyllä ihan kympillä hyvää vakuutusta.
    Hyvää jatkoa sinulle! Kerron kyllä kuulumisia myöhemmin, silmiin liittyen.

    VastaaPoista

Kiva kommentti piristää päivää!