lauantai 18. kesäkuuta 2016

Kesäreissun suunnittelua...

Helsingissä vietetyn viikonlopun jälkeen on noussut pintaan ajatus Lapista. 
Me ollaan aina oltu kesäisiä lapinkävijöitä. Jätetään ne talvilomat ja laskettelut muille. Ne ajathan me ollaan aiemmin oltu juuri lemmikkihotelli :)
Nyt, kun alettiin puhua Lapista, sanoi meidän neiti heti,että Haaparannan Ikeaan on sitten poikettava. 
Chow-ryhmässä olen saanut uusia kavereita pohjoisesta ja heistä eräs osasikin neuvoa, kun mietin, että mitenkäs me sitten Dominon kanssa menemme sinne Ikeaan. 
Passi. 
Olen huomioinut Tornio-Haaparanta rajanylityksen muuttuneen tilanteen. Ennemminhän siitä ihan vaan huristeltiin ohi. Nyt maahanmuuttajien myötä valvonta on tiukentunut. 
Päätin sitten hommata Dominolle passin. 
Googlen ihmeellisestä maailmasta selvisi, että passin saa eläinlääkäriltä. 
Vähänkö harmitti!
Mehän ollaan hypätty Evidensialla justiin kaikki rokotukset; jos olisin yhtään ollut asialla, niin olisin samalla käyntimaksulla saanut hoidettua myös passiasian. Onneksi punkkitabletin suhteen olin tietoinen ja nappasin reseptin samalla käynnillä. 
No, ihan näin helppoa se ei passin suhteen olisi ollut. 
Passin liitteeksi tulee todistus, jossa eläinlääkäri todistaa, että lemmikille on hänen valvonnassaan annettu madotus. 
Kun palaa matkalta Suomeen, tulee madotus olla anettu 28 vuorokauden sisällä. 
Eli eläinlääkärikäynti vaaditaan tavallaan joka matkan yhteydessä. 
Harmittavaa tuo rahanmeno -myönnän. 
Mutta...
Taas kun malttaa ajatella hieman pidemmälle, niin tämäkin seikka on sellainen, jonka ansiosta me ollaan täällä "turvassa" ja meidän yleinen terveydentila on hyvä. Suomen rajojen sisäpuolelle ei saa tulla ja tuoda mukanaan tauteja. 
No sitten. Muistatteko sen Viron maatalousnäyttelymatkan?
Hain pikapassin 80 eurolla. Sitä ei katsottu. Luultavasti tässä käy Dominon passin kanssa kuulkaa ihan samalla tavalla, mutta eipä tarvitse jännittää. Ja siten se on hommattuna. Sitä en huomannut tutkia, että miten pitkään passi on voimassa. 
 Täällä sade vaan jatkuu. 
Poitsun kanssa siirrellään vesisäiliöitä rännien alle ja kerätään sadevettä; se on kasvihuoneeseen ja kukille parempaa kuin hanavesi :)

Mukavia kesäsadepäiviä teille!

1 kommentti:

  1. Lemmikin passi on "aina voimassa". Siitä tulee vain käydä ilmi kaikki rokotukset, että ovat ajantasalla - myös mahdolliset muut madotukset yms. Minä painiskelin samojen matkustusaatosten kanssa joitain päiviä sitten, kun päätettiin, että käydään kesällä Norjassa. Suomi-Norja-Suomi vaatii onneksi vain meidän perusrokotukset, joten ylimääräisiä kuluja tästä ei koidu. Onneksi näitä koiraelämän kommervenkkejä oppii sitä mukaan, kun niitä tulee vastaan. :) Mukavaa reissua! Toivotaan siitä onnistunutta.

    VastaaPoista

Kiva kommentti piristää päivää!