sunnuntai 15. toukokuuta 2016

" onko paavon pää kasvanu?"

Elämän varrella sattuneista tapahtumista jää usein elämään sanontoja, jotka jatkavat matkaa ja tuovat hymyn niille, jotka osaavat yhdistää sanonnan ja tilanteen.  
En itse tiedä miksi, mutta lapsuudestani elämään jäänyt "hauska" sanonta on; "ymmärrän kyllä k:sta". 
Olin niin pieni, etten osaa yhdistää sitä mihinkään tapahtumaan ja vaikka minulle on kerrottu tapahtuma, ei se soita kelloa minulle. 
Kouluajoilta muistan tilanteen, kun minulle tarjottiin käyttöön karttaa, jota edellinen sukupolvi oli käyttänyt kouluaikanaan.  Tokaisin, että tuon jälkeen on jo monta maata vallattu. Tämäkään ei ole minusta hauska. "Se edellinen sukupolvi" nauraa tokaisulle vieläkin lähes kippurassa. 
"Onko Paavon pää kasvanut?" on mukana kulkenut lause mieheni puolelta. 

Meillä on yksi "paavo", jonka pää ON kasvanut. :)

Ennen Dominon kotiutumista askartelimme neidin kanssa vinon pinon rusetteja, koska Instassa oli suloinen chowchow-pentu rusetti päässä.  
Toissa viikolla saimme Toivolta ja Peetulta ihania alunperin hevosille tarkoitettuja rusetteja. Ne tulivatkin tarpeeseen, koska Domino on aikamoinen tuhoamaan ja hävittämään tavalla tai toisella rusettejaan.  Näissä on tosi hyvä pieni kuminauha ja musta; se sulautuu hyvin Dominon turkkiin.  


Näitä kun oli reilusti, niin ajattelin, että piisaavat hetkeksi. 
Pentukurssilla joku sanoi, että "ai, prinsessalla on nyt sininen rusetti". 
Tervajoella poiketessani  Susan kirpparilta mukaan lähti ihania nauhoja, joista päätin tehdä uusia rusetteja Dominolle. Nyt on taas hetkeksi puhtaita "tytönvärisiä" rusetteja, joilla saada ihailevia katseita. 
Se ihastelu ei ole se juttu, jonka takia niitä pidämme. Ensi alkuun kyllä oli; myönnän. 
Meidän elämäämme kuuluu runsaasti pientä porukkaa, joka pitää Dominoa huomattavasti helpommin lähestyttävänä tuon rusetin ansiosta. Ilman rusettia hän on monille pienille hyvinkin pelottava. 

Niin on kulkaa aika hurahtanut. ensi viikolla Domino on jo 18 viikkoa; ollut meillä 10 viikkoa. 
Ensimmäiset rusetit tehtiin 2-3 milliä leveästä silkkinauhasta. Siinä olikin näpertelemistä. Sormenpäät olivat ihan kipeinä kuumaliimasta. 
Kauan käytin suloisia Tilda-nauhoja, mutta nyt ne tuntuvat jo kapeilta. On se kasvanut... Se pää, ja neiti muutenkin...
:)

Huomenna menemme Evidensiaan 16 viikon rokotuksille. Samalla poistetaan silmäluomista myös tukitikit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti piristää päivää!