lauantai 16. tammikuuta 2016

Koirakoulu Fiilis

Ajeltiin tässä taannoin lasten kanssa läheiseen kirjastoon ja sattumalta huomattiin koirakoulu fiilis -kyltti, joka oli imestynyt tyhjillään olleen hallin seinään. 
Olin itse 9-10-vuotias Bablon saadessani, ja niinhän siinä kävi, että meillä se nokkimisjärjestys ei sitten ihan putkeen mennyt. Nyt olen ajatellut, että tulevan pennun kanssa käymme jonkinlaiset kurssit. Fiiliksen sivuilta löytyy pentuaikaan sopivat; 
Pentujen peruskurssi. Kontaktin ja yhteistyön harjoittelua. Kurssilla keskitytään tapakasvatukseen ja hyvän suhteen luomiseen pennun kanssa. Myös ohitusasiat käydään pentujen osalta läpi. Pentu voi osallistua kurssille aikaisintaan 3 kuukauden iässä kun se on saanut ensimmäisen rokotuksen.
 Pentujen tottiskurssi

Kurssi on hyvä jatko pentukurssille. Käydään tarvittaessa läpi vielä arkikäytösten harjoittelua, mutta lähinnä keskitytään TOKO-pohjan luomiseen pennuille sopivien lyhyiden harjoitusten kautta. Perusasento, seuraaminen, paikallapysyminen, noudon alkeet yms. asiat ovat kurssin teemoina. Pennun sopiva ikä 4kk-1,5v
Tänään kävin Fiiliksessä kuuntelemassa luennon ongelmallisista ohituksista. Muilla naisilla oli jo koiruudet kotona ja kokemusta takana, mutta kyllä mä sinne sekaan hyvin mahduin. Hienosti sain eväitä reppuun tulevaa pentuaikaa varten. Me ehdittiin keskustella pienessä ajassa monista arkisista koiriin liittyvistä seikoista. Jos haluat vilkaista, niin koirakoulu Fiilis löytyy myös facebookista.

Sivupalkkiin lisäsin muuten facebookista löytyvän kivan sivuston, jossa seikkailee Mauri.
Maanantaina ajelen taas Fiiliksen ohi kirjastoon, kun varaamani HappyEnd oli saapunut! Kerron teille sitten, minkälainen tuttavuus on Maaret Kallion ja Osmo Kontulan paljon kohuttu teos. 
Ja vielä mun on ihan pakko hehkuttaa, että Pyöreän Talon kenneliin on syntynyt 14. tammikuuta pentuja! Kuka tietää, jospas siellä Kirkkonummella jo ensihetkiään viettäisi meidän tuleva perheenjäsen!?! 
Niin, että näiden uutisten myötä meidän pentukuume on kyllä taas ihan pilvissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti piristää päivää!